Да поемеш по КАМИНО

Пътуването по древният път Камино де Сантяго или Пътя Камино вече не е новост в България.

Когато аз реших да тръгна по Пътя обаче нямаше много информация. Имаше оскъдни писания тук там и няколко десетки българи, които го бяха преминали.

И за да предизвикам още повече себе си създадох и некомерсиална страница във фейсбук, което нарекох „Да поемеш по Камино“. Там първоначално аз реших да споделям само за моите приятели къде се намирам, колко съм преминала и изобщо да предавам виртуално от Пътя.

Още докато тръгнах обаче страницата стана супер популярна и хоиляди хора, започнаха да следят онлайн моето пътешествие. С един малък смарт телефон /това беше 2013 година/ публикувах снимки от Пътя, калните ми обувки, прекрасите гледки, вкусната храна и разбира се – хората, които срещах по Пътя към Сантяго.

Този проект и досега /6 години по-късно/ е в сърцето ми и се радвам, че страницата стана популярна и запалва все повече хора да поемат по този път към себе си.

Освен това след мен и други пилигрими се осмелиха да публикуват пътуването си и така се роди термина „виртуален пилигрим“.

За мен това пътуване към Сантяго, към океана, към духовното или невидимото беше прекрасен момент в живота ми. Пътуване, което всеки извървява сам, но след това осъзнава, че вече не е сам.Защото Камино остава завинаги в сърцето.

Ако ви е интересно разгледайте страницата във фейсбук, ще се радвам на коментари и въпроси, относно Камино.

А ето и още по темата:

Интервю в радио Шумен: https://www.youtube.com/watch?v=x9tGz-kSczE

Блогът ми за Камино: http://pocamino.blogspot.com/p/blog-page_31.html

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *